JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK


  • ŚNIADANIE:

    Płatki owsiane na mleku z suszoną śliwką, pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa, pomidor, herbata malinowa z miodem.

    (alergeny: zboża, mleko)

  • II ŚNIADANIE:

    Koktajl bananowy na bazie kefiru. (alergeny: mleko)


  • OBIAD:

    Zupa jarzynowa na wywarze mięsnym z brokułem zabielana jogurtem. Pierś z kurczaka z curry z ryżem, papryka surowa kolorowa, kompot owocowy. (alergeny: seler, mleko)


  • PODWIECZOREK:

    Kisiel z owocami mrożonymi.


  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.



WTOREK


    • ŚNIADANIE:

      Kaszka manna na mleku z morelami suszonymi, pieczywo mieszane z masłem, serek topiony śmietankowy, ogórek świeży, herbata owocowa z miodem. (alergeny: zboża, mleko)


    • II ŚNIADANIE:

      Jabłko, pieczywo ryżowe.


    • OBIAD:

      Zupa ogórkowa na wywarze mięsnym, zabielana jogurtem. Klopsiki mielone wieprzowe gotowane w sosie pomidorowym, ziemniaki, buraczki, kompot owocowy. (alergeny: seler, mleko, zboża)


    • PODWIECZOREK:

      Pudding ryżowy z kiwi.


    • PRZEKĄSKA:

      Świeże owoce.



ŚRODA


  • ŚNIADANIE:

    Płatki jaglane na mleku z gruszką, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka, kakao. (alergeny: zboża, mleko)


  • II ŚNIADANIE:

    Jogurt z owocami, biszkopty. (alergeny: zboża, jaja)


  • OBIAD:

    Zupa kalafiorowa na wywarze mięsnym, zabielana jogurtem. Racuchy z jabłkami, kompot owocowy. (alergeny: seler, mleko, zboża, jaja)


  • PODWIECZOREK:

    Galaretka owocowa.


  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.



CZWARTEK


  • ŚNIADANIE:

    Kaszka wielozbożowa na mleku z żurawiną, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jaj, ogórek kiszony, herbata malinowa. (alergeny: zboża, mleko, jaja)


  • II ŚNIADANIE:

    Banan.


  • OBIAD:

    Barszcz ukraiński na wywarze mięsnym zabielana jogurtem. Filet drobiowy panierowany, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy. (alergeny: seler, mleko, zboża)


  • PODWIECZOREK:

    Ciasto drożdżowe z owocami. (alergeny: zboża, jajka)


  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.



PIĄTEK


  • ŚNIADANIE:

    Płatki orkiszowe na mleku z rodzynkami, parówka z szynki pieczywo mieszane z masłem, papryka, herbata malinowa. (alergeny: zboża, mleko)


  • II ŚNIADANIE:

    Bułka maślana z masłem i miodem, rzodkiewka. (alergeny: zboża, mleko)


  • OBIAD:

    Zupa marchewkowa na wywarze mięsnym z kaszą jaglaną z groszkiem, zabielana jogurtem. Ryba z pieca, ziemniaki, brokuł z wody. (alergeny: seler, mleko, ryba)


  • PODWIECZOREK:

    Gruszka, herbatniki. (alergeny: zboża, jajka, mleko)


  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.



DIETA

PONIEDZIAŁEK


  • ŚNIADANIE:

    Płatki owsiane na mleku sojowym z suszoną śliwką, pieczywo pszenne tostowe z margaryną, wędlina drobiowa, pomidor, herbata malinowa z miodem. (alergeny: zboża)


  • II ŚNIADANIE:

    Koktajl bananowy na mleku sojowym. (alergeny: mleko)


  • OBIAD:

    Zupa jarzynowa na wywarze mięsnym z brokułem niezabielana jogurtem. Pierś z kurczaka z curry z ryżem, papryka surowa kolorowa, kompot owocowy. (alergeny: seler)


  • PODWIECZOREK:

    Kisiel z owocami mrożonymi.


  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.




WTOREK


    • ŚNIADANIE:

      Kaszka manna na mleku sojowym z morelami suszonymi, pieczywo tostowe z margaryną, pasztet sojowy, ogórek świeży, herbata owocowa z miodem. (alergeny: zboża)


    • II ŚNIADANIE:

      Jabłko, pieczywo ryżowe.


    • OBIAD:

      Zupa ogórkowa na wywarze mięsnym, niezabielana jogurtem. Klopsiki mielone wieprzowe gotowane w sosie pomidorowym, ziemniaki, marchew gotowana, kompot owocowy. (alergeny: seler)


    • PODWIECZOREK:

      Pudding ryżowy z kiwi.


    • PRZEKĄSKA:

      Świeże owoce.



ŚRODA


  • ŚNIADANIE:

    Płatki jaglane na mleku sojowym z gruszką, pieczywo pszenne tostowe z margaryną, pasta sojowa, ser żółty, rzodkiewka, kakao na mleku sojowym. (alergeny: zboża)


  • II ŚNIADANIE:

    Deser sojowy z owocami, chrupki kukurydziane.


  • OBIAD:

    Zupa kalafiorowa na wywarze mięsnym, niezabielana jogurtem. Pierogi z truskawkami, ciasto bez jajek, kompot owocowy. (alergeny: seler, zboża)


  • PODWIECZOREK:

    Galaretka owocowa.


  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.



CZWARTEK


  • ŚNIADANIE:

    Kaszka wielozbożowa na mleku sojowym z żurawiną, pieczywo tostowe z margaryną, szynka wieprzowa, ogórek kiszony, herbata malinowa. (alergeny: zboża)


  • II ŚNIADANIE:

    Banan.


  • OBIAD:

    Barszcz ukraiński na wywarze mięsnym niezabielana jogurtem. Filet drobiowy duszony, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy. (alergeny: seler)


  • PODWIECZOREK:

    Owoce (winogrona, mandarynki), chrupki kukurydziane.


  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.



PIĄTEK


  • ŚNIADANIE:

    Płatki orkiszowe na mleku sojowym z rodzynkami, parówka z szynki pieczywo pszenne tostowe z margaryną, papryka, herbata malinowa. (alergeny: zboża)


  • II ŚNIADANIE:

    Pieczywo ryżowe z miodem, rzodkiewka.


  • OBIAD:

    Zupa marchewkowa na wywarze mięsnym z kaszą jaglaną z groszkiem, niezabielana jogurtem. Ryba z pieca, ziemniaki, brokuł z wody. (alergeny: seler, ryba)


  • PODWIECZOREK:

    Gruszka, chrupki kukurydziane.


  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.




Dane kontaktowe:

Klub Dziennej Opieki Dziecięcej „Chmurkowo”

ul. Polanka 9
85-085 Bydgoszcz
Tel: 799 030 563
Email: biuro@chmurkowo.pl

Dojazd do nas

Masz pytania? Napisz do nas!

Jeśli masz jakiekolwiek pytania lub wątpliwości śmiało zadzwoń, napisz maila lub skorzystaj z formularza kontaktowego.

7 + 6 =

Strona zrealizowana w ramach projektu „Kujawsko-Pomorski Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej IV”
który jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.