JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK


  • ŚNIADANIE:

    Kasza jaglana na mleku z suszoną śliwką, pieczywo mieszane z masłem, szynka gotowana, ogórek świeży, herbata owocowa.

    (alergeny: zboża, mleko)

  • II ŚNIADANIE:

    Serek homogenizowany, kiwi.

    (alergeny: mleko)

  • OBIAD:

    Zupa z białych warzyw (pietruszka, seler, kalafior, ziemniaki) zabielana jogurtem naturalnym. Gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowym, ryż, kalafior z wody, kompot owocowy.

    (alergeny: seler, mleko, zboża)

  • PODWIECZOREK:

    Placki z jabłkami.

    (alergeny: mleko, zboża, jaja)

  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.



WTOREK


  • ŚNIADANIE:

    Płatki pszenne na mleku z rodzynkami, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica, pomidor, herbata z cytryną i miodem.

    (alergeny: zboża, mleko, jaja)

  • II ŚNIADANIE:

    Banan.


  • OBIAD:

    Rosół drobiowy z drobnym makaronem i tartą marchewką. Naleśniki z twarogiem, kompot owocowy.

    (alergeny: seler, mleko, zboża, jaja)

  • PODWIECZOREK:

    Budyń z musem owocowym. (alergeny: mleko)


  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.



ŚRODA


  • ŚNIADANIE:

    Zupa mleczna z ryżem, gruszką i cynamonem, pieczywo mieszane z masłem, filet z piersi kurczaka i ogórek kiszony, herbata z cytryną i miodem.

    (alergeny: zboża, mleko)

  • II ŚNIADANIE:

    Jogurt z owocami.

    (alergeny: mleko)

  • OBIAD:

    Krem z brokułów na wywarze mięsnym, zabielany jogurtem. Makaron spaghetti, z mięsem wieprzowym w sosie pomidorowym, kompot owocowy.

    (alergeny: mleko, seler, zboża)

  • PODWIECZOREK:

    Ciasto maślane z jabłkami – receptura własna.

    (alergeny: jajka, mleko, zboża)

  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.



CZWARTEK


  • ŚNIADANIE:

    Kaszka kukurydziana na mleku z morelą, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z jogurtem i szczypiorkiem, rzodkiewki, herbata z miodem.

    (alergeny: mleko, zboża)

  • II ŚNIADANIE:

    Gruszka, chrupki kukurydziane.


  • OBIAD:

    Zupa pomidorowa z drobnym makaronem na wywarze drobiowo - warzywnym, zabielana jogurtem. Kurczak w śmietanie z ananasem i kukurydzą, ryż, kompot owocowy.

    (alergeny: mleko, seler, zboża)

  • PODWIECZOREK:

    Kaszka manna na mleku z owocami.

    (alergeny: zboża, mleko)

  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.



PIĄTEK


  • ŚNIADANIE:

    Płatki owsiane na mleku z żurawiną, pieczywo mieszana z masłem, serek topiony, papryka, herbata malinowa z miodem.

    (alergeny: zboża, mleko)

  • II ŚNIADANIE:

    Koktajl mleczno – owocowy na bazie kefiru.

    (alergeny: mleko)

  • OBIAD:

    Zupa groszkowa na wywarze drobiowo-warzywnym, zabielana jogurtem. Paluszki rybne z ziemniakami, surówka z białej kapusty, kompot owocowy.

    (alergeny: seler, mleko, ryba, zboża)

  • PODWIECZOREK:

    Kisiel wiśniowy.


  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.



DIETA

PONIEDZIAŁEK


  • ŚNIADANIE:

    Kasza jaglana na „mleku” sojowym z suszoną śliwką, pieczywo pszenne tostowe, szynka gotowana, ogórek świeży, herbata owocowa.

    (alergeny: soja)

  • II ŚNIADANIE:

    Pieczywo kukurydziane, kiwi.


  • OBIAD:

    Zupa z białych warzyw (pietruszka, seler, kalafior, ziemniaki) niezabielana. Gołąbki bez zawijania, ryż, kalafior z wody, kompot owocowy.

    (alergeny: seler)

  • PODWIECZOREK:

    Placki z jabłkami z mąki kukurydzianej, gryczanej, ziemniaczanej, na "mleku" sojowym bez dodatku jaj.

    (alergeny: soja)

  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.




WTOREK


  • ŚNIADANIE:

    Płatki pszenne na „mleku” sojowym z rodzynkami, pieczywo tostowe z margaryną, pasztet sojowy, pomidor, herbata z cytryną i miodem.

    (alergeny: zboża, soja)

  • II ŚNIADANIE:

    Banan.


  • OBIAD:

    Rosół drobiowy z ryżem i tartą marchewką. Naleśniki z mąki kukurydzianej, na mleku sojowym, ciasto- bez jajek, z dżemem niskosłodzonym, kompot owocowy.

    (alergeny: soja)

  • PODWIECZOREK:

    Budyń na „mleku” sojowym z musem owocowym.

    (alergeny: soja)

  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.



ŚRODA


  • ŚNIADANIE:

    Zupa na „mleku” sojowym z ryżem, gruszką i cynamonem, pieczywo pszenne tostowe, filet z piersi kurczaka i ogórek kiszony, herbata z cytryną i miodem.

    (alergeny: zboża, soja)

  • II ŚNIADANIE:

    Deser sojowy z owocami.

    (alergeny: soja)

  • OBIAD:

    Krem z brokułów na wywarze mięsnym, niezabielany jogurtem. Kasza gryczana, z mięsem wieprzowym w pomidorach, kompot owocowy.

    (alergeny: seler)

  • PODWIECZOREK:

    Jabłko, chrupki kukurydziane.


  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.




CZWARTEK


  • ŚNIADANIE:

    Kaszka kukurydziana na „mleku” sojowym z morelą, pieczywo pszenne tostowe z margaryną, wędlina drobiowa, rzodkiewki, herbata z miodem.

    (alergeny: soja, zboża)

  • II ŚNIADANIE:

    Gruszka, chrupki kukurydziane.


  • OBIAD:

    Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze drobiowo - warzywnym, niezabielana jogurtem. Kurczak duszony z ananasem i kukurydzą, ryż, kompot owocowy.

    (alergeny: seler)

  • PODWIECZOREK:

    Kaszka manna na „mleku” sojowym z owocami.

    (alergeny: zboża, soja)

  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.




PIĄTEK


  • ŚNIADANIE:

    Płatki owsiane na „mleku” sojowym z żurawiną, pieczywo tostowe z margaryną, pasta sojowa, papryka, herbata malinowa z miodem.

    (alergeny: zboża)

  • II ŚNIADANIE:

    Koktajl na bazie „mleka” sojowego z owocami.

    (alergeny: soja)

  • OBIAD:

    Zupa groszkowa na wywarze drobiowo-warzywnym, niezabielana jogurtem. Ryba (Dorsz) smażona bez mąki z ziemniakami, surówka z białej kapusty, kompot owocowy.

    (alergeny: seler, ryba)

  • PODWIECZOREK:

    Kisiel wiśniowy.


  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.



Dane kontaktowe:

Klub Dziennej Opieki Dziecięcej „Chmurkowo”

ul. Polanka 9
85-085 Bydgoszcz
Tel: 799 030 563
Email: biuro@chmurkowo.pl

Dojazd do nas

Masz pytania? Napisz do nas!

Jeśli masz jakiekolwiek pytania lub wątpliwości śmiało zadzwoń, napisz maila lub skorzystaj z formularza kontaktowego.

12 + 13 =

Strona zrealizowana w ramach projektu „Kujawsko-Pomorski Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej IV”
który jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.