JADŁOSPIS 28.05. – 01.06.

PONIEDZIAŁEK


  • ŚNIADANIE:

    Płatki orkiszowe na mleku z rodzynkami, parówka z szynki, pieczywo mieszane z masłem, ogórek świeży, herbata malinowa.

    (alergeny: zboża, mleko)

  • II ŚNIADANIE:

    Kiwi, biszkopty.

    (alergeny: zboża, jaja)

  • OBIAD:

    Kapuśniaczek na wywarze mięsnym. Leniwe pierogi z jogurtem naturalnym i cynamonem, kompot owocowy.

    (alergeny: seler, mleko, zboża)

  • PODWIECZOREK:

    Pudding ryżowy z musem jabłkowym.

    (alergeny: mleko)

  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.



WTOREK


  • ŚNIADANIE

    Kaszka wielozbożowa na mleku z żurawiną, pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony, papryka, herbata owocowa z miodem.

    (alergeny: zboża, mleko)

  • II ŚNIADANIE:

    Banan.


  • OBIAD:

    Zupa koperkowa na wywarze mięsnym, zabielana jogurtem naturalnym. Zraz wieprzowy z marchewką i pietruszką, ziemniaki, kiszony ogórek, kompot owocowy.

    (alergeny: seler, mleko, zboża)

  • PODWIECZOREK:

    Galaretka owocowa.


  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.



ŚRODA


  • ŚNIADANIE:

    Kaszka manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka, pomidor, herbata owocowa z miodem.

    (alergeny: zboża, mleko, ryba)

  • II ŚNIADANIE:

    Rogal maślany z masłem, dżem niskosłodzony.

    (alergeny: mleko, zboża)

  • OBIAD:

    Zupa z ogórkowa na wywarze mięsnym, zabielana jogurtem. Kotlet schabowy, kopytka, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy.

    (alergeny: mleko, seler, zboża)

  • PODWIECZOREK:

    Jogurt z owocami.

    (alergeny: mleko)

  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.



PIĄTEK


  • ŚNIADANIE:

    Płatki jaglane na mleku z gruszką, pieczywo mieszane z masłem, filet drobiowy, rzodkiewka, herbata owocowa.

    (alergeny: zboża, mleko)

  • II ŚNIADANIE:

    Koktajl mleczno – bananowy na bazie kefiru.

    (alergeny: mleko)

  • OBIAD:

    Zupa selerowa na wywarze mięsnym, zabielana jogurtem. Ryba (miruna) na parze z sosem serowym, kasza jęczmienna, marchew z jabłkiem, kompot owocowy.

    (alergeny: seler, mleko, ryba)

  • PODWIECZOREK:

    Jabłko, biszkopty.

    (alergeny: mleko, jaja)


  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.



DIETA

PONIEDZIAŁEK


  • ŚNIADANIE:

    Płatki orkiszowe na „mleku” sojowym z rodzynkami, parówka z szynki, pieczywo mieszane z margaryną, ogórek świeży, herbata malinowa.

    (alergeny: zboża, soja)

  • II ŚNIADANIE:

    Chrupki kukurydziane, kiwi.


  • OBIAD:

    Kapuśniaczek na wywarze mięsnym, niezabielana. Placuszki bananowe, bez jajek, kompot owocowy.

    (alergeny: seler, zboża)

  • PODWIECZOREK:

    Deser z ryżu i mleczka kokosowego z musem jabłkowym.


  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.




WTOREK


  • ŚNIADANIE:

    Kaszka wielozbożowa na „mleku” sojowym z żurawiną, pieczywo mieszane z margaryną, schab pieczony, papryka, herbata owocowa z miodem.

    (alergeny: zboża, soja)

  • II ŚNIADANIE:

    Banan.


  • OBIAD:

    Zupa koperkowa na wywarze mięsnym, niezabielana jogurtem naturalnym. Zraz wieprzowy z marchewką i pietruszką, ziemniaki, kiszony ogórek, kompot owocowy.

    (alergeny: seler, zboża)

  • PODWIECZOREK:

    Galaretka owocowa.


  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.



ŚRODA


  • ŚNIADANIE:

    Kaszka manna na „mleku” sojowym, pieczywo mieszane z margaryną, pasztet sojowy, pomidor, herbata owocowa z miodem.

    (alergeny: zboża, soja)

  • II ŚNIADANIE:

    Pieczywo ryżowe z dżemem niskosłodzonym.


  • OBIAD:

    Zupa z ogórkowa na wywarze mięsnym, niezabielana jogurtem. Schab duszony, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy.

    (alergeny: seler, zboża)

  • PODWIECZOREK:

    Gruszka, chrupki kukurydziane.


  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.




PIĄTEK


  • ŚNIADANIE:

    Płatki jaglane na „mleku” sojowym z gruszką, pieczywo pszenne tostowe z margaryną, filet drobiowy, rzodkiewka, herbata owocowa.

    (alergeny: zboża, soja)

  • II ŚNIADANIE:

    Koktajl na mleku sojowym z bananami.

    (alergeny: soja)

  • OBIAD:

    Zupa selerowa na wywarze mięsnym, niezabielana jogurtem. Ryba (miruna) na parze, kasza jęczmienna, marchew z jabłkiem, kompot owocowy.

    (alergeny: seler, ryba)

  • PODWIECZOREK:

    Jabłko, chrupki kukurydziane.


  • PRZEKĄSKA:

    Świeże owoce.



Dane kontaktowe:

Klub Dziennej Opieki Dziecięcej „Chmurkowo”

ul. Polanka 9
85-085 Bydgoszcz
Tel: 799 030 563
Email: biuro@chmurkowo.pl

Dojazd do nas

Masz pytania? Napisz do nas!

Jeśli masz jakiekolwiek pytania lub wątpliwości śmiało zadzwoń, napisz maila lub skorzystaj z formularza kontaktowego.

12 + 1 =

Strona zrealizowana w ramach projektu „Kujawsko-Pomorski Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej IV”
który jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.